Marrakech Reisgids
Overnachten in Marrakech

Overnachten in Marrakech

Het bruisende Marrakech biedt een breed scala aan accommodaties, van budgetvriendelijke hostels tot luxe riads. Marrakech is dan ook zowel een goedkope low-budget bestemming voor backpackers, als een betaalbare vakantiebestemming voor reizigers die wat meer luxe kunnen waarderen.

Met zoveel keuze is het belangrijk om de perfecte plek te vinden om te verblijven. In dit artikel kom je alles te weten over de verschillende accommodaties in Marrakech, welke buurten interessant zijn om te verblijven en hoe je deze best kan vinden en boeken.

Hotels in Marrakech

Met meer dan 1300 hotels, resorts, riads, en dars vind je in Marrakech een ruim aanbod van accommodatie in iedere prijsklasse. Gebruik het onderstaande formulier om je overnachtingsplaats te vinden. De prijzen van verschillende booking websites worden vergeleken, zodat je zeker bent van het meest gunstige tarief voor de gekozen accommodatie.

Overnachten in de Medina van Marrakech

Ben je op zoek naar een unieke ervaring? Overweeg dan zéker en vast voor een overnachting in de historische medina, het oude stadscentrum van Marrakech. Achter de sobere gevels van de smalle kronkelende straatjes, liggen namelijk tal van aangename hotelletjes en riads. Ze vormen een kleine oase van rust, in vergelijking met de omliggende drukke straatjes. Laat je verbazen door de onverwachte verborgen luxe, prachtige architectuur en geniet van het authentieke karakter van Marrakech door te verblijven in de Medina.

Overnachten in een Riad

Wie een accommodatie in Marrakech zoekt zal de tern Riad veelvuldig tegenkomen. Je zou denken dat het een aparte vorm van hotels of guesthouses zijn, maar deze benaming verwijst naar de bouwstijl waarin het hotel gevestigd is. Riads waren vaak de rijkere huizen van de burgerij, die gebouwd zijn rond een centrale open binnentuin, het zogenaamde “atrium”. Deze bouwstijl zorgt tijdens de hete zomermaanden voor de nodige afkoeling en ventilatie. Veelal zijn deze riads ook werkelijke architecturale pareltjes die rijkelijk versierd zijn met mozaïeken en andere decoraties. De meeste Riads bevinden zich binnen de Medina.

De prijs van een riad in Marrakech varieert vanaf 15€ tot 50€ per persoon, per nacht. Uiteraard zijn er ook duurdere, luxueuzere riads beschikbaar.

Luxe hotels en resorts in Marrakech

Een verblijf binnen de Medina of in een Riad is niet voor alle reizigers weggelegd. Gelukkig kent Marrakech ook een groot aanbod aan luxe hotels of resorts. Deze bevinden zich voornamelijk in de wijken Gueliz en L’Hivernage waar zich ook tal van cocktailbars, shopping centra en uitgaansgelegenheden bevinden. Ook in het gebied Annakhil – La Palmeraie vind je luxe hotels omgeven door palmtuinen met tal van golfterreinen.

De meeste hotels en resorts in deze gebieden beschikken ook over een buitenzwembad, waar gewoon westerse normen heersen. Prijzen voor dit type accommodatie variëren gemiddeld tussen de 50€ en 150€ per persoon per nacht, maar er zijn natuurlijk ook duurdere 5 sterren hotels en resorts te vinden.

Wil je een all-in stedentrip naar Marrakech boeken met (luxe) hotel en de vlucht inbegrepen? Kijk dan zeker eens bij Thomas Cook.

Appartementen in Marrakech

Naast de talloze riads, hotels en resorts kun je ook een appartement huren in Marrakech. Deze optie is vooral interessant voor reizigers die langere tijd in Marrakech wensen te verblijven. Is het echter je eerste keer in Marrakech, dan raad ik je aan om een riad of hotel te boeken, zodat je ten volste kan genieten van de Marokkaanse gastvrijheid.

De meeste appartementen in Marrakech situeren zich in de “nieuwe stad” in het stadsdeel Guèliz.

De beste wijken om te verblijven in Marrakech

  • De medina: De medina is het historische centrum van Marrakech en is een must-see voor elke bezoeker. De medina is een wirwar van smalle straatjes, souks en riads.
  • Guéliz: Guéliz is een modernere wijk die zich ten westen van de medina bevindt. Guéliz is de thuisbasis van veel winkels, restaurants en bars.
  • Hivernage: Hivernage is een chique wijk die zich ten zuiden van de medina bevindt. Hivernage is de thuisbasis van veel luxe hotels, restaurants en clubs.

Lees meer over de Buurten en Wijken in Marrakech

Tips voor het selecteren van je hotel

  • Vele hotels / riads in de Medina zijn alleen te voet bereikbaar. Vaak beschikken ze ook over smalle trappen om tot bij de kamers te geraken. Ben je minder mobiel en heb je moeite met trappen, kies dan eerder voor een moderner verblijf buiten de medina dat beter toegankelijk is.
  • Bied je hotel geen ontbijt aan? Laat het geen afknapper zijn, binnen de medina vind je tal van goedkope restaurantjes die een (goedkoop) ontbijt aanbieden.
  • Iedere toerist in Marrakech moet naast de kost van de accommodatie ook een “tourist tax” betalen. Wees dus niet verbaasd als je deze bij aankomst nog extra moet betalen. Vaak is deze immers niet in de prijs van de online boeking inbegrepen.