Marrakech Reisgids
Vervoer in Marrakech

Vervoer in Marrakech

Bij het plannen van een reis naar Marrakech is een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden het vervoer. Navigeren door de levendige straten en het verkennen van de bruisende stad vereist een betrouwbaar transportmiddel. In deze uitgebreide gids zullen we de verschillende vervoersmogelijkheden in Marrakech verkennen, waarbij we de voor- en nadelen van elk benadrukken, zodat jeweloverwogen keuzes kunt maken en een soepele en plezierige reiservaring kunt hebben.

Taxi’s in Marrakech

Taxi’s zijn ongetwijfeld de meest voorkomende en handige vorm van vervoer in Marrakech. Of je nu een korte afstand binnen de stad wilt afleggen of naar bestemmingen buiten de stad wilt reizen, taxi’s zijn overal beschikbaar en verrassend betaalbaar. Je zult twee soorten taxi’s tegenkomen: Petit Taxi’s, bedoeld voor lokale ritten binnen de stad, en Grand Taxi’s, die geschikt zijn voor langere reizen buiten de stadsgrenzen.

Petit Taxi’s bieden een handige manier om de lokale schatten van Marrakech te verkennen. Met hun rode kleur zijn deze kleine taxi’s gemakkelijk te herkennen. Ze gebruiken een meter om de tarieven te bepalen, zodat je eerlijk wordt belast voor je rit. Steek gewoon je hand op, stap in en ga op pad om de fascinerende souks, historische bezienswaardigheden en culturele schatten die Marrakech te bieden heeft, te ontdekken.

Grand Taxi’s, aan de andere kant, bieden ruimte aan grotere groepen en reizen naar bestemmingen buiten de stad, zoals nabijgelegen steden of populaire toeristische plekken. Als je van plan bent een dagtocht te maken naar het Atlasgebergte of een bezoek te brengen aan de oude stad Ait Ben Haddou, bieden Grand Taxi’s een comfortabele en kosteneffectieve oplossing.

Lees meer over Taxi’s in Marrakech

Openbaar vervoer in Marrakech

Hoewel taxi’s in Marrakech de overhand hebben, heeft de stad ook een openbaar vervoersnetwerk dat voornamelijk uit bussen bestaat. Het is echter belangrijk om je verwachtingen te beheren als het gaat om het openbaar vervoer. In tegenstelling tot sommige Europese steden met uitgebreide en goed georganiseerde netwerken, is het openbaar vervoerssysteem in Marrakech nog in ontwikkeling.

Bussen in Marrakech

Reizen met de lokale bussen is ongetwijfeld de goedkoopste manier om jezelf te verplaatsen in Marrakech. Voor toeristen is er een zeer goedkope Airport Shuttle Bus, die ik iedereen kan aanraden. Deze bus (L19) vertrekt om de 20 minuten op de luchthaven en passeert de belangrijkste hotels en gebieden. De ticketprijs van 30DH is geldig voor een retourtje en kost daarmee slechts een fractie van wat de taxi’s durven vragen voor een airport transfer.

Het gebruik van de overige stadsbussen in Marrakech zou ik echter afraden voor de meeste toeristen. Het materieel is verouderd, de signalisatie is niet aangepast aan toeristen en ten slotte zitten de bussen vaak overvol.

Treinen in Marrakech

Vanuit het station van Marrakech vertrekken de Al Atlas treinen naar Casablanca. Van hieruit kan je verder reizen per trein naar steden zoals Rabat, Fez, Oujda en Tanger.

Conclusie

Vervoer speelt een cruciale rol bij het zorgen voor een memorabele en soepele reiservaring in Marrakech. Taxi’s zijn de ideale keuze vanwege hun bereikbaarheid en veelzijdigheid, terwijl het openbaar vervoer een economische optie biedt voor lokaal reizen.