Marrakech Reisgids
Reizen naar Marrakech

Reizen naar Marrakech

Vanuit Nederland of België

Hemelsbreed ligt Marrakech op 2500km van Amsterdam. Wanneer we op de routeplanner kijken merken we dat de efficiëntste route van Amsterdam naar Marrakech ruim 3000km is. Zonder tussenstops mag je erop rekenen minstens 31u onderweg te zijn. Gelukkig is koning auto niet het enige vervoersmiddel waarmee je Marrakech kan bereiken. Dagelijks vertrekken er in zowel België als Nederland vluchten naar Marrakech.

Met het Vliegtuig naar Marrakech

De snelste manier om in Marrakech te komen is uiteraard met het vliegtuig. In minder dan 4u zet je voet aan grond in de “rode stad”. Dagelijks vertrekken er diverse vluchten vanuit Amsterdam, Eindhoven, Brussel en Charleroi naar Marrakech. Afhankelijk van de periode die je kiest en de luchthaven van vertrek is het mogelijk om reeds vanaf 100€ een retourtje Marrakech te boeken.

Lees meer over “Vliegtickets naar Marrakech

Met de auto naar Marrakech

Desondanks het vliegtuig de snelste manier van reizen is, kiezen sommige reizigers er bewust voor om met de auto naar Marrakech te reizen. Dit is uiteraard alleen interessant voor wie met het hele gezin op reis gaat, of voor wie langere tijd in Marokko wenst te verblijven.

Vanuit Marokko

Ben je reeds in Marokko en wil je naar Marrakech reizen, dan heb je de keuze tussen het openbaar vervoer, een (huur)auto of een taxi. Afhankelijk van je reisstijl hebben ze allen zo hun eigen voor en nadelen. Hieronder een kort overzichtje

Met de trein naar Marrakech

Marokko heeft de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd in de treininfrastructuur. Tussen Tangiers en Casablanca rijden reguliere Al Atlas treinen en de snelle Al Boraq hogesnelheidstreinen. De Al Boraq is zelfs de snelste trein op het hele Afrikaanse continent. Vanuit Casablanca kun je een treinverbinding maken naar Marrakech.

Met de bus naar Marrakech

Naast de treinverbinding Casablanca-Marrakech, hoef je als reiziger verder niets te verwachten van het Marokkaanse openbare vervoer. Gelukkig zijn er wel enkele private busmaatschappijen zoals CTM en Supratours die comfortable transfers tussen populaire bestemmingen in Marokko aanbieden. De bussen rijden volgens een vast schema en zijn comfortable uitgerust met airco en oplaadpunten voor je smartphone. De prijs valt ook behoorlijk goed mee, waardoor het een ideale keuze is voor reizigers met beperkt budget. Tickets kan je best een of meerdere dagen op voorhand reserveren. Online reserveren lukt vooralsnog niet voor buitenlanders, dus je zal dit zelf ter plekke moeten doen bij een van de vertrekpunten.

Met de taxi naar Marrakech

Wens je meer flexibiliteit, dan kan je er ook voor kiezen om een “grand-taxi” te kiezen.

Lees meer over “Taxi’s in Marrakech