Marrakech Reisgids
Mobiel internet en Wi-Fi in Marokko

Mobiel internet en Wi-Fi in Marokko

Ook in Marokko is het steeds belangrijker om over een betrouwbare internetverbinding te beschikken, zowel voor toeristen als voor lokale bewoners. Het gebruik van een Nederlandse of Belgische SIM-kaart in Marokko kan echter al snel een dure grap worden. Om kosten te besparen, is het raadzaam om je mobiele dataverbruik uit te schakelen zodra je aankomt. Wanneer je toch toegang tot internet nodig hebt tijdens je reis naar Marokko, zijn er verschillende opties beschikbaar.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende opties voor mobiel internet in Marokko, zodat jij goed voorbereid op reis kunt gaan of optimaal kunt genieten van een snelle en betrouwbare internetverbinding tijdens je verblijf in het land.

Gratis Wi-Fi in Marokko

Veel hotels, riads en restaurants in Marokko bieden gratis Wi-Fi aan voor hun gasten. Dit is handig als je snel iets wilt opzoeken, maar houd er rekening mee dat sommige locaties een gratis account vereisen om toegang te krijgen tot internet. Afhankelijk van het aantal gebruikers op het netwerk en de locatie, kan de snelheid van het internet soms tergend traag zijn.

Mobiele providers in Marokko

Er zijn verschillende mobiele providers in Marokko die verschillende diensten en tarieven aanbieden voor mobiel internet. De drie grootste providers in Marokko zijn Maroc Telecom, Orange en Inwi. Elke provider biedt verschillende plannen aan, dus het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Prepaid SIM-Kaart in Marokko

Prepaid SIM-kaarten zijn een uitstekende optie voor wie graag toegang to Mobiel internet heeft in Marokko. In de meeste grote steden is het mogelijk om 4G te ontvangen. Maroc Telecom en Orange zijn de grootste telecomoperatoren die beide prepaid simkaarten aanbieden. Deze zijn gemiddeld 30-50DH en te koop in verschillende winkeltjes waar je het logo van een van deze providers kan vinden. Een gigabyte aan mobiele data kost gemiddeld 10DH of ongeveer 1€. Simkaart registratie is verplicht in Marokko en gebeurt direct bij aankoop, dus zorg dat je een geldig ID bij je hebt.

eSim-Kaart in Marokko

Naast fysieke SIM-kaarten bestaan er tegenwoordig ook eSim kaarten. Een eSIM is een digitale chip die in uw apparaat is ingebouwd en u verbindt met een mobiel netwerk. Het werkt hetzelfde als een traditionele SIM-kaart, maar u hoeft geen fysieke SIM-kaart te plaatsen of te verwijderen. De meeste smartphones gebouwd vanaf 2018 beschikken over zo’n eSim optie.

Het voordeel van een eSim is dat je geen fysieke SIM-kaart meer moet kopen, maar deze gewoon kan downloaden en installeren. De meeste smartphones die een eSim ondersteunen bieden ook een “Dual Sim” optie, zodat je altijd bereikbaar bent op je primaire telefoonnummer.

Airalo biedt digitale eSims aan voor Marokko en tal van andere landen. Hieronder een overzichtje van de verschillende tarieven

PlanDataGeldigheidPrijs
Airalo Choukran 1GB1 GB7 dagen€ 7,22
Airalo Choukran 3GB3 GB30 dagen€ 18,70
Airalo Choukran 5GB5 GB30 dagen€ 29,19

Tips om het datagebruik te beperken

  • Controleer dat er geen apps automatische updates uitvoeren op de achtergrond
  • Download voor je vertrek een gratis navigatie-app met offline kaarten, vb Maps.me
  • Reserveer je accommodatie vooraf en bewaar de reservatiebevestigingen op je telefoon.