Ultieme Reisgids voor Marrakech met Kinderen
Ultieme Reisgids voor Marrakech met Kinderen

Ultieme Reisgids voor Marrakech met Kinderen

Marrakech, de betoverende stad van duizend-en-een-nacht, biedt een unieke ervaring voor gezinnen met kinderen. In deze ultieme reisgids delen we essentiële tips en inzichten om jouw reis naar Marrakech met kinderen onvergetelijk te maken.

Reistips voor Marrakech met de kinderen

Laten we eerst beginnen met een korte samenvatting van de belangrijkste tips voor wie met kinderen naar Marrakech wil reizen

  • Vermijd de zomermaanden met jonge kinderen!
  • Vanaf de lente tot de herfst is een kamer met airco ten zeerste aan te raden
  • Reis je toch in de zomermaanden, dan is een accommodatie met airco én zwembad een must!
  • Hebben je kinderen nood aan speelruimte, dan is een riad in de Medina wellicht niet de beste accommodatie
  • Zijn de kinderen nog te jong om zelfstandig te lopen? Kies dan voor een kleine opvouwbare buggy of liefst een draagrugzak.
  • Vermijd om je reis te plannen tijdens de ramadan of het offerfeest

De beste tijd om Marrakech te bezoeken met kinderen

Marrakech heeft een warm woestijnklimaat met hete zomers en milde winters. De beste tijd om Marrakech te bezoeken met kinderen is in het voorjaar (april-juni) of het najaar (september-november). Tijdens deze periodes zijn de temperaturen aangenaam, met gemiddelden tussen 20°C en 30°C.

De zomermaanden (juni-augustus) zijn erg warm in Marrakech, met temperaturen die oplopen tot boven de 40°C. Als je toch in de zomer wilt reizen, kies dan voor een hotel of riad met airconditioning en een zwembad. De winter in Marrakech is mild, met temperaturen tussen 10°C en 20°C. ‘s Nachts kan het echter afkoelen, dus neem zeker wat warme kleding mee. Denk eraan dat niet alle hotels verwarming hebben, maar in plaats daarvan zijn er meestal wel genoeg warme dekens voorhande.

De periodes van de feestdagen zoals de Ramadan, of het offerfeest kan je best vermijden als je met kinderen reist. Het openbare leven verloopt dan wat anders dan normaal. Tijdens het offerfeest zijn vele shops en restaurantjes ook gesloten voor enkele dagen.

Reizen met een baby naar Marrakech

Reizen met een baby is altijd een uitdaging, maar in de praktijk is er nauwelijks verschil met iedere andere wereldstad. Bovendien houden Marokkanen van babies, waardoor men dus ook alles zal doen om je te helpen mocht het nodig zijn. Vermijd dus wel de warme zomermaanden als je reist met babies of peuters. Breng ook de kleinste opvouwbare kinderwagen mee die je hebt, samen met een draagzak. Dat is namelijk veel handiger in de drukke straatjes van de medina. Ook handig om te weten is dat je pampers en kindervoeding van vinden in de middelgrote supermarkten, zoals de Carrefour.

Is Marrakech veilig om te bezoeken met kinderen?

Marrakech is veilig voor gezinnen. De Marokkaanse cultuur waardeert familie, en de stad wordt over het algemeen als veiliger beschouwd dan sommige Europese grootsteden. Blijf echter waakzaam voor mogelijke gauwdiefstallen.

De lokale bevolking staat bekend omwille van de gastvrijheid en voor wie met kinderen reist is dat niet anders. Marokkanen zijn dol op kinderen en dat zal je ook merken. Kijk dus niet vreemd op als een toevallige passant je huilende kind probeert te troosten, of de aandacht van de kinderen probeert te trekken om ze te doen lachen.

Kindvriendelijke accommodatie in Marrakech

Marrakech is niet alleen de stad van 1001 nachten, maar ook van 1001 riads en resorts. Het aanbod aan accommodaties is dan ook vaak overweldigend. Doch niet alle accommodaties zijn even geschikt voor reizigers met kinderen. Doorgaans zijn er 2 types accommodaties waarin je uit kan kiezen, namelijk de traditionele Riads, of gewone hotels en resorts.

De meeste riads zijn kleine hotels, met 4-8 kamers en bevinden zich in de Medina van Marrakech, het oude stadscentrum. Dit is een ideale keuze voor tijdens een kort verblijf in het kader van een stedentrip, maar er zijn ook enkele nadelen aan verbonden. Zo zijn vele riads niet met de auto bereikbaar en moet je het laatste stuk te voet afleggen. Ook de waterleiding is niet altijd even betrouwbaar, het is dus niet vreemd als er een ochtend weinig of geen water is, of er enkel koud water uit de kraan komt. Bovendien is er vaak weinig speelruimte voor de kinderen en worden luid spelende kinderen in een riad vaak niet geapprecieerd.

De gewone hotels & resorts bevinden zich voornamelijk in de modernere wijken van Marrakech en buiten de stad. Deze zijn vooral geschikt voor tijdens langere verblijven of vakanties in Marrakech.

Kindvriendelijke activiteiten en uitstappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *