Le Jardin Majorelle (de Majorelletuin)
Le Jardin Majorelle (de Majorelletuin)

Le Jardin Majorelle (de Majorelletuin)

Marrakech is een stad vol leven en lawaai, en de Jardin Majorelle biedt een welkome oase van rust en kleur. Deze tuin werd gecreëerd door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle in de jaren ’20 en is tegenwoordig een populaire toeristische attractie. De Jardin Majorelle is een prachtige en unieke plek vol bloeiende bloemen en exotische planten, en het is een must-visit voor iedereen die Marrakech bezoekt.

Jardin Majorelle / Majorelletuin

Ontwerp van de Jardin Majorelle:

Jacques Majorelle, een Franse kunstenaar, ontwierp en bouwde de Jardin Majorelle in de jaren ’20. Hij was geïnspireerd door de schoonheid van de Marokkaanse natuur en wilde een oase creëren waar bezoekers konden ontspannen en genieten van de natuur. Het ontwerp van de tuin was klaar in 1924, maar uiteindelijk duurde het 40 jaar om de bouw ervan te voltooien. Sinds 1949 zijn de tuinen en het atelier van Majorelle opengesteld voor publiek en groeide het uit tot een van de populairste bezienswaardigheden in Marrakech.

Yves-Saint-Laurent

Ontelbare toeristen kwamen er over de vloer, waaronder ook de bekende Franse mode ontwerper “Yves-Saint-Laurent”. Deze was zo onder de indruk van de prachtige tuin, dat hij deze in 1980 besloot op te kopen. Samen met zijn partner Pierre Bergé gaven beiden hun persoonlijke touch aan de Majorelletuin. Na hun dood werd de Jardin Majorelle in 2011 overgedragen aan de Yves Saint Laurent Foundation, die de tuin onderhoudt en er een museum voor de modegeschiedenis van de ontwerper heeft geopend.

De pracht van de Jardin Majorelle

Le Jardin Majorelle - De Majorelletuin

De Jardin Majorelle is een oase van rust en kleur in het drukke Marrakech. De tuin is vol met bloeiende bloemen en exotische planten, en de wandelpaden zijn afgewisseld met fonteinen, vijvers en architectonische elementen. Het beroemdste element van de Jardin Majorelle is de intense blauwe kleur die wordt gebruikt in de architectuur en in de decoratie, en die een opvallend contrast vormt met de groene planten.

Locatie en bereikbaarheid

Le Jardin Majorelle is gelegen vlakbij de moderne wijk Guéliz, ten noorden van de oude stadspoort “Dab Doukkala”. Het is best een saai stuk wandelen tot daar, dus je kan beter een bus of een petit taxi nemen.

Openingsuren

 • Alle dagen geopend van 08u00 tot 18u00
 • Laatste toegang om 17u30

Toegangsprijzen

De afgelopen jaren is de toegang tot de tuin flink duurder geworden.

Toegangsprijs
Jardin Majorelle155 dH (15€)
Museum Yves saint Laurent135 dH (13€)
Jardin Majorelle + Pierre Bergé Museum of Berber Arts210 dH (21€)
Combi Ticket voor alles315 dH (31€)

Als een van de bekendste en drukbezochtste bezienswaardigheden in Marrakech konden er wel eens lange wachtrijen ontstaan bij de entree.

Sinds Januari 2023 kan je echter je tickets online reserveren en betalen, via de officiële site van de Majorelletuin: https://tickets.jardinmajorelle.com/visite Opgelet: voor het reserveren heb je een credit-card nodig.

Heb je geen creditkaart waarbij je je online ticket kan reserveren? Probeer dan om je ticket aan te schaffen via GetYourGuide

Eigen ervaring

Cactussen in de Jardin Majorelle - De Majorelletuin

Zelf bezocht ik de Majorelletuin op een zonnige namiddag in Januari 2020. Aan de ticketverkoop was het enige tijd aanschuiven geblazen alvorens we binnen konden. Gelukkig is er nu een online ticketverkoop, want ik kan me voorstellen dat de wachtrijen tijdens het drukke toeristische seizoen bijzonder lang konden zijn. Binnen in de tuin viel het qua drukte relatief goed mee, toch is het aanschuiven geblazen aan het blauwe paviljoen voor die typische perfecte instagramfoto te kunnen maken.

Tijdens ons bezoek waren de fonteinen jammer genoeg niet actief. De tuin en de paden lagen er wel netjes en verzorgd bij. Na een klein uurtje hadden we alles gezien en stonden we weer buiten. Leuk om eens te zien, maar ik vond het persoonlijk de prijs niet waard. Wellicht zijn de tuinen tussen de lente en de herfst indrukwekkender dan in de wintermaanden. Ongetwijfeld zal het tijdens de warme zomermaanden een aangename koele plek zijn.

Nuttige links

Verwante pagina’s

3 reacties

 1. Monique

  Dank je wel voor zoveel fijne info.Heerlijk om te lezen
  Ik kom net met het vliegtuig uit Marrakech.
  Voor de 5e x weer een geweldige beleving.
  Ik wil wel even een aanvulling doen over Jardin Majorelle ( zeker DOEN )
  Er kan alleen nog online tickets verkocht worden (dus niet meer direct bij de tuinen).
  Er wordt gevraagd een account te maken met je naam, nationaliteit enz. en je ku t echt alleen met een Creditkaart betalen (dus niet met een bankpas !!)
  Wij werden weggestuurd omdat we niet online hadden gereserveerd dus zijn de volgende dag gegaan.Wees daar allert op !

  1. Bedankt voor de info! Dat online betalen voortaan de enige optie is heb ik extra in kleur aangeduid. Tevens heb ik een optie toegevoegd om via deze pagina je toegangsticket voor de tuin + het YSL museum aan te schaffen via GetYourGuide. Hopelijk kan het andere bezoekers zonder creditcard helpen om toch een ticket te kopen.

 2. Monique

  Ik heb nog een vraag die ik niet beantwoord krijg…
  Enig idee hoeveel strratjes de medina van Marrakech bevat ?
  Ik weet van Fes dat deze rond de 1000 straatje bevat maar raar genoeg kan mij niemand vertellen hoe het met de medina in Marrakech zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *