Probleemloos parkeren in Marrakech
Probleemloos parkeren in Marrakech

Probleemloos parkeren in Marrakech

Wanneer u van plan bent om een huurauto te gebruiken of uw eigen voertuig mee te nemen voor vervoer in Marrakech, lijkt parkeren misschien het minste van uw zorgen. Echter, de waarheid is dat als u niet van tevoren plant waar en wanneer u parkeert, dit kan leiden tot veel hoofdpijn en mogelijk uw anders zo mooie vakantie kan verpesten. In deze gids laten we u zien hoe u parkeren in Marrakech probleemloos kunt maken, of u nu wilt parkeren op de luchthaven, in de medina of in Gueliz.

Parkeren op straat versus beveiligd parkeren

In Marrakech zijn er tal van parkeerplaatsen op straat en beveiligde parkeerplaatsen. Welke u kiest, hangt volledig af van waar u bent en hoe lang u wilt parkeren.

Parkeren op straat in Marrakech Medina

Als u op straat parkeert, zal een parkeerwachter dat gebied controleren. U kunt ze niet missen, want ze zullen direct naar uw auto toe rennen zodra u verschijnt. Bij het vertrek moet u hen een paar Dirhams betalen, meestal tussen de 3 en 5.

Als u van plan bent om ‘s nachts te parkeren, moet u meestal de nachtwachter op straat betalen wanneer u parkeert. De bewakers verlaten over het algemeen ‘s ochtends vroeg hun post, dus wees niet verrast als u ze niet vindt.

U kunt een bewaker herkennen aan hun gele jas en tickets. Ze lijken ze allemaal in steden te hebben als bewijs. Sommige van hen bevatten zelfs de parkeerkosten. Op veel andere plaatsen is het echter meestal gewoon betalen zonder een ticket te krijgen.

Uw auto zal bijna altijd veilig zijn als u deze voor een paar uur op straat parkeert. Dat is tenzij u waardevolle spullen zichtbaar in de auto achterlaat (wat overal geen goed idee is). Voor uw nachtelijke parkeerbehoeften raad ik echter altijd aan om gebruik te maken van beveiligde parkeerplaatsen.

Algemeen beveiligd parkeren in Marrakech

Uw beste optie is algemeen beveiligd parkeren. Alle compounds bevinden zich ofwel in de kelder van een gebouw of op terreinen met een vergrendelde poort. Bewakers zijn de hele nacht beschikbaar. Het parkeren in een compound of parkeerplaats is meestal ongeveer 50 DH per nacht.

Waar uw auto te parkeren in Marrakech?

Parkeren in de Medina

Waarschijnlijk zult u een van de beveiligde parkeerplaatsen, compounds of ondergrondse parkeergarages moeten gebruiken. Als u zich in de Medina bevindt, raad ik ten zeerste aan om een van de vele beveiligde parkeerplaatsen in de omgeving te gebruiken.

De gemakkelijkste om te vinden is die tegenover Jemaa el Fna, net achter de Koutoubia. De parkeerkosten bedragen 10 Dirhams voor het eerste uur en 1 Dirham voor elk volgend uur. Het park heeft een beveiligingshokje bij de ingang en is omringd door een hek. Als u van plan bent om het ‘s nachts te gebruiken, informeer dan eerst.

Ik raad deze route aan omdat het vinden van parkeerplaatsen op straat uiterst moeilijk is. Dit wordt nog gecompliceerder als u er tijdens Marokkaanse feestdagen bent. Het wordt ook aanbevolen om ver van de Medina te parkeren en te voet naar het centrum te gaan. Hiermee bespaart u veel tijd in files en het zoeken naar parkeerplekken.

Parkeren in Gueliz

Als u zich in Gueliz bevindt, is een van de beste beveiligde parkeerplaatsen die u kunt vinden, bij het winkelcentrum Carré Eden. Het is ondergronds, kost een paar Dirhams per uur en is zo veilig als het maar kan. Overnachtingsparkeren is daar mogelijk.

U kunt ook een ticket kopen om daar de hele maand 24/7 te parkeren. De prijs, volgens hun website, is 250 Dirhams.

Parkeren op straat verder van het centrum in Gueliz, waar we vaak verblijven, kost 20 Dirhams per nacht. Het is echter goedkoper overdag.

Parkeren op de luchthaven

Het is mogelijk om uw auto te parkeren op de luchthaven Marrakech Menara. De plaats gebruikt een ticketsysteem. Als u minder dan een uur parkeert, kost het 5 Dirhams. Voor elk volgend uur variëren de kosten van 2, 3 of 4 Dirhams. U kunt uw auto 24 uur parkeren voor 38 DH.

Controleer de website van de luchthaven Marrakech Menara voor een uitgebreider overzicht van de kosten.

Tips voor parkeren in Marrakech

Elk winkelcentrum of centrum in de stad heeft zijn eigen parkeerplaats. Hetzij ondergronds of in een compound, soms zelfs gratis. Dus als u bijvoorbeeld de Menara-tuin bezoekt, wilt u misschien de nabijgelegen parkeerplaats van de Menara-mall gebruiken.

Houd er rekening mee dat de meeste, zo niet alle hotels gratis parkeren hebben. Hostels worden echter niet geleverd met parkeergelegenheid.

Prijzen voor een parkeerplaats in de Medina kunnen variëren

Als u tijdens een Marokkaanse feestdag op bezoek bent, kunnen de parkeertarieven op straat soms verdubbelen. Het is dus beter om beveiligde parkeerplaatsen te vinden, omdat zij vaste prijzen hebben.

Plan ook de routes die u gaat gebruiken. Het verkeer rond de feestdagen raakt vaak verstopt en het zal moeilijk zijn om te navigeren. Bekijk uw kaart voor de meest rechte weg voordat u vertrekt.

Voor degenen die het verkeer en de drukte van Marrakech tijdens de feestdagen willen vermijden, kunnen gemakkelijk lijsten van Marokkaanse schoolvakanties online vinden en uw reis dienovereenkomstig plannen.

Als u naar andere steden reist dan Marrakech, volgen sommige andere steden een compleet ander systeem. Het systeem waarvan u op de hoogte moet zijn, is het metersysteem. Sommige plaatsen hebben kaartjesloketten die werken met munten, afhankelijk van de duur van uw parkeren. Ze zijn goedkoop.

Conclusie

Dat is alles voor deze gids over parkeren in Marrakech. Zorg er gewoon voor dat u plant waar u naartoe gaat, of het nu dichtbij of ver van het centrum van Marrakech is. Weet ook hoelang u wilt parkeren en of het ‘s nachts is. Zorg ervoor dat u weet wat u kunt verwachten wanneer u daar aankomt (vooral tijdens vakantieseizoenen). Als u deze tips volgt, heeft u een stressvrije en soepele ervaring om naar plaatsen te gaan en te parkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *