Kameelrijden in Marrakech
Kameelrijden in Marrakech

Kameelrijden in Marrakech

Voor vele mensen die Marrakech of Marokko bezoeken staat een kamelentocht hoog bovenaan het lijstje van dingen om te doen. In dit artikel geef ik je een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden voor kameelrijden in Marrakech.

Echte kamelen zal je niet vinden in Marrakech, wel de nauw verwante Dromedarissen, die maar één bult op de rug hebben.

Wat zijn de opties?

Afhankelijk van je budget, reisstijl en reisschema zijn er verschillende opties beschikbaar. De dichtstbijzijnde optie vindt je in Le Palmeraie, de palmoase op 20min rijden van Place Jemaa-el-Fna. Wil je liever met de kameel door de woestijn rijden, dan kan dat in de Agafay woestijn op circa 40min rijden van het grote plein. Als je een excursie naar het Atlasgebergte plant kan je deze ook combineren met een kameelrit in de Agafay woestijn. Ook handig om te weten is dat je in het kuststadje “Essaouira” dan weer een kameelrit op het strand kan maken. Wens je echter voor een kameeltocht in de Sahara te gaan, dan moet je hier zeker 3 dagen voor uitrekken.

Kameelrijden in La Palmeraie

Zoals de naam al doet vermoeden is La Palmeraie een heuse palmoase. Deze bevindt zich op 20min rijden vanaf de medina. De omgeving is vooral populair bij gasten die de rust verkiezen. Je vind hier namelijk prachtige villa’s, resorts en golfbanen. Daarnaast is het ook de perfecte locatie voor een kameeltocht in Marrakech. Behalve de traditionele kameeltochten zijn de quadtochten de laatste jaren steeds meer in opmars. Het is ook mogelijk om deze te combineren.

Je kan met de grand-taxi zelf tot daar rijden en ter plekke een prijs onderhandelen. Of je kan op voorhand gewoon online je tour mét transfer van en naar je hotel regelen. Het voordeel van deze laatste optie is dat je niet hoeft te onderhandelen over de prijs en de reviews van andere reizigers kan lezen.

Kameelritten in de Agafay Woestijn

De Agafay ligt op 30km vanuit Marrakech en is ongeveer 45min rijden. Anders dan de Sahara is dit voornamelijk een rotswoestijn, dus verwacht er geen zandduinen zoals je bij Merzouga en Zagora zou aantreffen! Desondanks is het een prima locatie dichtbij Marrakech om een kameelrit door de woestijn te maken. Ter plekke kan je tevens kennis maken met de lokale Berber bevolking en hun gebruiken.

Tip: Je kan een kameelrit in de Agafay woestijn uitstekend combineren met een excursie naar het Atlasgebergte!

Kameeltochten over het strand van Essaouira

Zoek je nog een excuus voor een bezoek aan Essaouira? Of heb je sowieso al een bezoek aan het vissersstadje gepland, dan is het goed om te weten dat je op het strand ook prachtige kameeltochten kan maken.

Kameeltochten in de Sahara

Een kameeltocht door de Sahara is voor velen het perfecte plaatje. Hou er wel rekening mee dat de Sahara woestijn op ongeveer 8u rijden van Marrakech ligt en je hier dus best 3 dagen voor rekent. De populairste bestemming zijn de zandduinen van Erg Chibbi nabij Merzouga. Ook Erg Chegaga nabij Zagora is een geliefkoosde bestemming onder reizigers.

Kamelen in de lokale cultuur

Kamelen en dromedarissen maken reeds duizenden jaren deel uit van de lokale cultuur. Ze werden gebruikt als vervoersmiddel door de karavaans die door de woestijn trokken.

Dierenwelzijn

Laten we eerlijk zijn, in Marokko heersen er andere normen en waarden, ook wat betreft dierenwelzijn. Vaak worden ze uitgebuit voor het plezier van toeristen. Dierenmishandeling komt ook veel te vaak voor. Iedereen besluit natuurlijk zelf of je wel of niet wil deelnemen aan zo’n kamelentocht. Wil je dit toch op een zo diervriendelijke manier mogelijk doen, kies er dan altijd voor om je tour online te boeken. Zo kan je reviews van andere reizigers achterlaten en kan je zelf ook reviews achterlaten met je eigen bevindingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *